Українцям видаватимуть пільгові кредити на сонячні електростанції: Шмигаль озвучив умови

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, пільгові кредити на купівлю енергообладнання українцям видаватимуть, зокрема, під 13,5%. Як заставу потрібно буде надавати обладнання, яке й купується. Про це він повідомив під час засідання уряду. Прем'єр зазначив: таким чином кредити на енергообладнання стануть доступнішими як для малого та середнього бізнесу, так і для простих українців, передають Патріоти України.

"Нові положення підвищать доступність кредитів на енергообладнання для українських родин, а також для малого та середнього бізнесу. Наприклад: відсоток 13,5%, застава – лише обладнання, яке купується", – йдеться в повідомленні. При цьому Шмигаль висловив думку, що нові кредити дозволяє людям та бізнесу поставити собі сонячні панелі. А крім того:

  • накопичувачі електроенергії;
  • когенераційні установки.

"Таким чином, вони забезпечать електроенергією себе. І допоможуть країні вистояти у битві за світло та тепло", – констатував він.

Якими будуть суми кредитів

Раніше ж Кабінет міністрів ухвалив порядок надання фінпідтримки фізособам на купівлю енергетичного обладнання. Йдеться про тих, хто встановлює генеруючі установки з альтернативних джерел енергії у власних домогосподарствах. У документі зазначено, що:

  • сума компенсації для установок потужністю до 10 кВт на одне домогосподарство становитиме 244 тис. грн;
  • максимальна сума кредиту – 480 тис. грн терміном на 5 років.

Заміна генератора для мешканців квартир

Водночас повернення України до режиму регулярних планових відключень електроенергії актуалізувало питання щодо купівлі зарядних станцій. Зокрема, великий попит мають пристрої виробника EcoFlow – особливо для тих, хто живе в багатоквартирних будинках і не може поставити собі генератор.

Це зарядна станція, яка відрізняється своїми невеликими розмірами. Вона є меншою, аніж, наприклад, генератор, її легше перенести із кімнати в кімнату та з будівлі в будівлю.

Окрім генератора, EcoFlow часто порівнюють із повербанками. Проте потужність EcoFlow більша, як і розмір. Завдяки виходу 220В вони можуть працювати багато годин поспіль і навіть днями (залежно якої потужності ваша модель).

Ба більше, EcoFlow більш безпечний, екологічний та ощадливий. Якщо генератори шкодять довкіллю і його не можна встановлювати у приміщеннях, то із EcoFlow таких заборон не немає. Крім того, пристрій не видає такого шуму, як генератор.

Вартість зарядних станцій EcoFlow варіюється залежно від їхньої потужності. Зокрема, в авторизованому магазині такі прилади коштують від 6857 до 105999 грн. При покупці особливу увагу слід звертати на наявність товару складі. Якщо ж його немає – доведеться зачекати. Або купити іншу модель зі схожими параметрами.

Сюжет для анекдотів: РФ зібралася продавати автомобілі Lada в Емірати

вівторок, 18 червень 2024, 12:54

Російський концерн АвтоВАЗ має намір почати продажі автомобілів Lada в Об'єднаних Арабських Еміратах уже в 2024 році. Машини будуть представлені в дилерському центрі, розташованому на центральній автомобільній вулиці в Дубаї, заявив президент АвтоВАЗу ...

Кому знайти роботу найлегше: Українцям розповіли про "найгарячіші" вакансії

вівторок, 18 червень 2024, 10:26

У травні в Україні збільшилась кількість вакансій у сфері охорони та безпеки - завдяки вакансіям у Силах оборони. Також значний приріст відбувся у категорії "Управління персоналом, HR", передають Патріоти України. Крім того, розповіли OBOZ.UA на велико...