Українцям виплачують по 900 євро допомоги від країни ЄС: Стало відомо, хто може отримати

Українці, які отримали тимчасовий захист в Італії, можуть оформити виплату в 300 євро на місяць на три місяці. Таким чином загалом вони отримають 900 євро. Програма діятиме протягом усього 2024 року, а гроші почнуть видавати наступного місяця після подання заявки. Про це повідомляє Visit Ukraine. Зазначається: виплата призначена для дорослих людей, передають Патріоти України.

"Уряд Італії виділив фінансову підтримку для українців, які оформили в країні статус тимчасового захисту. Отримати бонус можна у період з 1 січня до 31 грудня 2024 року. Сума виплат дорівнює 300 євро на місяць на одного дорослого. Фінансова підтримка буде надаватись протягом 3 місяців. Тобто максимально одна людина зможе отримати 900 євро допомоги на проживання", – йдеться у повідомленні.

Як отримати виплату

Щоб почати отримувати виплату, слід подати відповідну заявку. Для цього необхідно звернутися до муніципальної ради міста проживання.

При собі потрібно мати низку документів. Зокрема:

  • заяву на отримання бонусу;
  • копію посвідки на тимчасовий захист;
  • копію паспорта;
  • копію італійського податкового коду (Codice Fiscale);
  • свідоцтво про народження дітей (для осіб, які мають дітей).

У Нідерландах захотіли посилити правила для українців

Водночас у парламенті Нідерландів запропонували посилити правила, що регулюють фінансові зобов'язання працевлаштованих біженців. Якщо ініціативу буде схвалено, українцям у цій країні доведеться платити за житло та харчування.

Наразі українські біженці в Нідерландах мають статус, який з прав відповідає статусу громадян ЄС. Серед іншого українці мають право на проживання та працевлаштування.

Проте також біженці одержують фінансову допомогу в розмірі від 280 до 380 євро на місяць (до 15,6 тис. грн) для покриття житлових витрат. Передбачається, що виплата цієї допомоги має припинятись з моменту отримання роботи. Водночас, контроль за цим процесом викликає проблеми.

Крім того, українців звільнено від плати за медичне страхування, комуналку та податки. У парламенті Нідерландів вважають, що ті, хто знайшов роботу, все ж таки повинні мати більше витрат на власні потреби.

"Українці, які працюють тут, мають зробити внесок у власне житло. Це те, що мають робити особи, які шукають притулку, і люди, які отримують допомогу. До українців потрібно ставитися так само, як і до всіх інших у цій країні", – зазначила депутатка Каті Пірі.

Через два місяці військові можуть залишитись без зарплати: Голова бюджетного комітету Ради заявила про великі проблеми

субота, 27 липень 2024, 21:34

Уже наприкінці вересня українські військові можуть залишитися без зарплат, оскільки передбачені на це гроші були витрачені на закупівлю зброї на початку цього року. Про це повідомила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа в подкаст...

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...