Українцям замість бензину можуть залити "бодягу": Як її роблять і що може статися з автомобілем

Неякісний бензин може завдати значної шкоди автомобілю. Наприклад, може зруйнуватися фільтр та паливний насос у баку. Способів "бодяжити" ж пальне безліч, передають Патріоти України.

Зокрема, для цього можуть занижувати октанове число, розповідають у Dexpens. Це призводить до нерівномірного згоряння пального у двигуні.

Водночас октанове число можуть і штучно завищувати – що також негативно впливає на двигун. Зокрема, додають:

  • спирти та ефіри. Що за високої їх концентрації у паливі – близько 10% – призводить до зростання витрати пального, а в спеку може спровокувати утворення повітряних пробок у системі подачі пального;
  • ароматичні вуглеводні. Це призводить до збільшення кількості нагару. Крім того, негативно впливає на фільтр у баку, трубки паливної системи, різні ущільнювачі тощо.

Ще один спосіб – збільшення вмісту в паливі сірки. У поєднанні з водяною парою, завжди присутньою при згорянні, вона призводить до виникнення сірчаної кислоти. Яка, зі свого боку, дуже негативно впливає на двигун.

Нерідко в пальне додають воду. Взимку, зокрема, це може спровокувати замерзання вологи та блокування фільтра.

Як зрозуміти, що авто заправлено бодягою

Як пояснюють експерти, визначити, що використовуване пальне неякісне, можна самостійно – не вдаючись до лабораторного аналізу. Зокрема, при регулярному використанні "бодяги":

  • впаде потужність авто і воно не буде нормально їхати;
  • авто погано запускатиметься;
  • відбуватиметься постійна і глибока детонація, мотор дуже сильно трястиме;
  • збільшиться витрата палива тощо.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Через два місяці військові можуть залишитись без зарплати: Голова бюджетного комітету Ради заявила про великі проблеми

субота, 27 липень 2024, 21:34

Уже наприкінці вересня українські військові можуть залишитися без зарплат, оскільки передбачені на це гроші були витрачені на закупівлю зброї на початку цього року. Про це повідомила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа в подкаст...