Українцю перерахували платіжку за газ і змусили доплатити майже 62 тис. грн: Що треба знати

Довгинцівський районний суд Кривого Рогу зобов'язав відповідача доплатити за газ майже 62 тис. грн. Під час перевірки його лічильника встановили порушення. Про це йдеться в матеріалах судової справи, передають Патріоти України.

Так, проведено експертизу лічильника за результатами якої складно акт та виявлено порушення: "Свинцева пломба заводу-виробника пошкоджена - розрізана на дві частини: верхня частина пломби приклеєна до кришки відлікового механізму, а нижня до стальної пломбувальної провушини корпусу лічильника, що дає змогу вільно знімати відліковий механізм".

Крім того, на пластиковій кришці відлікового механізму біля місця встановлення пломби знайшли численні сколи та подряпини стороннім предметом, яким зрізалась пломба. На ребрах жорсткості кришки відлікового механізму на нижній правій частині наявні численні подряпини.

"Позов Акціонерного товариства "Оператор газорозподільної системи "Криворіжгаз" про стягнення заборгованості за необлікований (донарахований) об'єм природного газу - задовольнити. Стягнути заборгованість за необлікований (донарахований) об`єм природного газу в сумі 61845 (шістдесят одна тисяча вісімсот сорок п`ять) гривень 03 копійки та в рахунок відшкодування витрат по сплаті судового збору 2270 (дві тисячі двісті сімдесят) гривень", – йдеться в матеріалах справи.

Скільки коштує газ

В Україні опубліковано тарифи на газ до кінця квітня 2025 року. Свої пропозиції оприлюднили всі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку. Залежно від постачальника, вартість кубометра блакитного палива коливатиметься від 7,70 до 9,99 грн.

Як і у два попередні сезони, вартість газу для населення не зросте. Свої річні пропозиції газопостачальні компанії не змінили. Такі тарифи діятимуть принаймні до кінця квітня 2025 року. Водночас два невеликих постачальники ("Еру людям" і "Галнафтогаз") на своїх сайтах як кінцеву дату дії річної ціни вказали серпень 2024 року.

Нагадаємо, що переважній більшості українських побутових споживачів (98%, або 12 млн домогосподарств) газ наразі постачає "Нафтогаз України". Його ціна – 7,96 грн за кубометр – діятиме щонайменше до кінця квітня 2025 року.

Українцям масово перерахують зарплати: До чого готуються роботодавці

неділя, 19 травень 2024, 12:30

Більшість українських роботодавців має намір підвищити зарплати своїм працівникам у 2024 році. Про це повідомили 72% учасників відповідного опитування. При цьому в більшості підвищення заплановано на 11-15%. Тобто, якщо працівник отримує середню зарпла...

Якщо є надстаж: Скільки українцям доплачують до пенсії за переробку

неділя, 19 травень 2024, 9:48

Українці можуть отримувати пенсійні виплати за віком або за стажем. У разі нестачі стажу, його можна докупити. Однак, багато пенсіонерів мають понаднормовий стаж і цікавляться, чи можливо його продати, особливо якщо їхні пенсійні виплати невисокі. В Ук...