Українців чекає новий тарифний "удар": До чого готуватися

Постанову Кабміну про зниження ціни на газ виконати неможливо, бо вона суперечить іншим постановам уряду, заявив керівник газового дивізіону "Нафтогазу" Андрій Фаворов, повідомляють Патріоти України.

У травні Нафтогаз підвищить тарифи для населення, бо це передбачено урядовою постановою та домовленостями з Міжнародним валютним фондом. Вартість одного кубометра газу для населення становитиме 9,7-9,8 грн.

Керівник газового дивізіону Нафтогазу Андрій Фаворов зазначає, що знизити ціну на газ для населення уряд може лише двома шляхами:

  • Надати пряму вказівку.
  • Внести зміни до постанови 867 (так званий режим ПСО), яка передбачає державне регулювання цін на газ для населення.

Водночас остання урядова постанова, якою Кабмін пропонував знизити ціни на газ, не є ані першим, ані другим шляхом.

– При чинному режимі ПСО уряд прийняв ще одну постанову, але тепер вони суперечать одна одній, — пояснив Фаворов.

Він зазначає, що Кабмін не погоджував з Нафтогазом проект нової постанови.

– У цьому документі зазначено, що компанія постачає газ з урахуванням умов, визначених Кабміном. Про які умови йдеться — не зрозуміло, — додав фахівець.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Кабмін зобов’язав Нафтогаз з 1 квітня знизити ціну на газ для населення у зв’язку з низькими ринковими цінами на газ у Європі.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...