Українців чекають валютні "гойдалки" в травні: Експерти озвучили тривожний прогноз

В Україні в травні від курсу долара варто чекати несподіванок, оскільки він буде варіюватися в діапозоні від 27,5 гривень за долар до 27,9 гривень за долар, передають Патріоти України.

При цьому, за словами фінансового аналітика Володимира Мазуренка, курс буде в тому числі залежати від того, як швидко закінчиться карантин.

"Ми в будь-якому випадку побачимо поетапну девальвацію, яку вже закладено в бюджеті країни. Думаю, що найближчим часом курс гривні по відношенню до долара буде перебувати в стабільному діапазоні, але вже в травні може перейти до позначок 27,5-27,9 гривень за долар", - уточнив виданню він.

Приблизно такі ж оцінки озвучує і керівник відділу аналітики "Альпарі" Вадим Іосуб. Він вважає, що курс в найближчий тиждень буде коливатися біля позначки в 27,1 гривень за долар.

"На найближчий тиждень ми очікуємо помірне зниження курсу долара до гривні. Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень близько 27,1 грн, а готівковий долар в банках - близько 26,9/27,2 гривень", - прогнозує Іосуб.

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...