Українців кличуть на роботу до Литви з кращими, ніж у Польщі умовами: Скільки платять і що пропонують

У Литві українцям пропонують роботу із зарплатами вищими, ніж у Польщі. Якщо у поляків середня зарплата становить 49,5 тис. грн, а мінімальна - 32,1 тис. грн, то у Литві пропонують 67,3 тис. грн та 34 тис. грн відповідно, передають Патріоти України.

Як повідомляє Міграційна платформа EWL, дефіцит кадрів у Литві – у сфері послуг, у готелях, на виробництві, будівництві, а також оптовій та роздрібній торгівлі. Наприклад, на заводі за виготовлення дротів та кабелів з урахуванням бонусів та доплат платять 40,3-52,5 тис. грн.

Помічник кухаря у Литві може заробляти 32,3 тис. грн., на висадці дерев платять 68,7 тис. грн. Кухарі можуть заробляти 44,4 –60,6 тис. грн.

"Литовські роботодавці заохочують українців до роботи різними бонусами. Наприклад, преміями, безкоштовним харчуванням (одно- або дворазове). Литва також є однією з небагатьох країн ЄС, яка надає житло для працівників безкоштовно. Це дозволяє українцям значно заощадити на витратах", – розповідає Марцін Колодзейчик, директор міжнародної рекрутації міграційної платформи EWL.

Опитування Служби зайнятості Литви свідчать, що 34% біженців з України в майбутньому планують жити та працювати у Литві. Литва, як і інші країни ЄС, надає біженцям України статусу тимчасового захисту. Він дає право на освіту, медичне страхування та постійне проживання терміном на 1 рік із можливим продовженням до 3 років, доступ до ринку праці, соціальної допомоги.

"Наразі навіть ті громадяни України, які в останній рік перебували в інших країнах ЄС і перебували під їх захистом (наприклад, у Чехії чи Німеччині) можуть без проблем отримати тимчасовий захист у Литві", – розповідає Марія Кузенко, керівниця відділу легалізації Міграційної платформи EWL.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...