Українців масово залишають без зарплат - нещеплених сотнями усувають від роботи

В Україні з 8 листопада на період дії карантину, встановленого Кабінетом міністрів, для представників низки спеціальностей та посадових осіб щеплення проти COVID-19 стали обов'язковими, передають Патріоти України.

В документі, розміщеному на Урядовому порталі, уточнюється, що керівникам державних органів, керівникам підприємств, установ і організацій необхідно забезпечити відсторонення невакцинованих співробітників від роботи до моменту вакцинації.

Закарпатська область

Майже 400 освітян Закарпаття відсторонили від роботи, бо вони відмовляються щепитися від коронавірусу, йдеться у матеріалі ТСН.

Загалом Закарпатська область має найнижчий рівень COVID-щеплень у країні. У місцевому Департаменті освіти кажуть, що навчальний процес під загрозою зриву. Справа в тому, що половина відсторонених від роботи – це педагоги. Зараз їм шукають заміну: частково навантаження переводять на інших вчителів, або ж викликають на роботу педагогів на пенсії.

Миколаївська область

У Миколаївській області 525 вчителів, які не мають довідок про вакцинацію, відсторонили від роботи. Вони не отримуватимуть зарплату і зможуть повернутися на роботу тільки після щеплень, йдеться в сюжеті Суспільного.

За словами директора Департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації Алли Веліховської, не всіх вчителів, які не мають довідки про вакцинацію, відсторонили від роботи. Тих, хто відмовився від щеплення через медичні протипоказання, можуть працювати. З наказом МОЗ вчителів ознайомили 10 днів тому.

"У Миколаївській області відсторонені від роботи 525 осіб. Це ті, хто не зробили вчасно щеплення. На сьогоднішній день це 502 працівники загальноосвітніх навчальних закладів, 20 працівників з інтернатів та три працівники поза школою. Вони відсторонені без збереження заробітної плати до усунення причини відсторонення. Тобто до тих пір, поки вони не зроблять щеплення — - сказала Веліховська.

Частині українців можуть списати борги за газ: Ось що потрібно зробити

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:28

У наші нелегкі воєнні часи нерідко виникають ситуації, коли люди виїжджають за кордон чи в іншу область. Або ж залишаються вдома, але мають іншу нерухомість, яка стоять пусткою, передають Патріоти України. Виявляється в подібних випадках українці мож...

Оце так: G7 більше не розглядає конфіскацію заморожених активів Росії, - FT

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:57

Повної конфіскації заморожених російських активів більше немає в порядку денному обговорень країн "Великої сімки". Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. Як пише видання, замість повної конфіскації активів G7 шукає менш радикальні, а...