Українців переведуть на нові тарифи на газ автоматично: Шмигаль розповів про наступний крок

В Україні тарифи на газ будуть фіксованими (6,99 грн за кубометр) тільки до березня 2021-го, потім усіх споживачів без дозволу переведуть на річні контракти. Про це 26 січня у Верховній Раді заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передають Патріоти України.

Виступ транслювався на офіційному сайті парламенту. "Основним продуктом газорозподільних компаній стане річний продукт за замовчуванням. Це те, над чим ми зараз працюємо з парламентським комітетом і газорозподільчими компаніями. Людям буде встановлюватись тариф на рік за замовчуванням", – сказав прем’єр.

За допомогою річних контактів платити за блакитне паливо можна менше. Це пов'язано з тим, що ціна на газ влітку нижче. І якщо в теплий період часу замовити блакитне паливо відразу на рік, то щомісяця можна платити рівними частинами за низькою ціною.

З 1 лютого максимальний тариф на газ становитиме 6,99 грн, хоча в січні доходив до більш ніж 10 грн за куб. Якби українці закупили блакитне паливо влітку на рік, то рівними частинами платили б 12 місяців за ціною менш як 5 грн за кубометр.

З 1 лютого в Україні також встановлять максимальний тариф на доставку газу (т.зв. абонплата). Зараз вона досягає 2,45 грн, а за новими правилами буде не дорожче ніж 1,79 грн за кубометр. Якщо зараз ваш облгаз просить за кубометр менше, нічого не зміниться.

У сумі зниження ціни на газ і обмеження вартості його транспортування, за підрахунками Кабміну, дозволить заощадити близько 500-800 грн на місяць.

Дуров заявив, що Telegram заблокує деякі канали виключно для користувачів з України

середа, 24 квітень 2024, 23:02

Telegram отримав від Apple повідомлення з вимогою заблокувати певні канали для користувачів з України. Команда месенджера погодилася їх виконати, передають Патріоти України. Засновник Telegram Павло Дуров нагадав, що пропонував обмежити російські та ук...

Хотів зняти 250 євро, але щось пішло не так: Український держбанк знімає з клієнтів плату за подвійну конвертацію при знятті готівки

середа, 24 квітень 2024, 21:52

Державний Sense bank став об'єктом критики через неправомірну конвертацію коштів при знятті готівки за кордоном через банкомат. Банк пояснив процес проведення операцій в іншій валюті та запропонував клієнтові розглянути можливість користування валютним...