Українців переводять на високі газові тарифи: Експерти розповіли, хто заплатить 12 грн за куб взимку

Українців без дозволу переводять на високі газові тарифи: замість 8 грн за кожен куб доводиться платити 12 грн. Це відбувається через те, що чинний постачальник відмовляється виконувати свої зобов'язання і клієнта автоматично переводять на постачальника останньої надії. А тарифи в нього вищі, зазначають Патріоти України.

Клієнти дізнаються про те, що їх перевели на нові тарифи, тільки коли отримують дзвінки з вимогою погасити борг. За правилами, попереджати споживача повинен той постачальник, який припинив постачати газ і через якого клієнта перевели на постачальника останньої надії.

Однак часто постачальники цього не роблять: інформацію навіть не розміщують на своєму офіційному сайті. За правилами:

  • постачальник останньої надії пропонує тарифи, які на 50% вищі, ніж у інших постачальників;
  • користуватися послугами постачальника останньої надії можна тільки 60 днів: після цього блакитне паливо від'єднають;
  • щоб перейти на нового постачальника, потрібно погасити заборгованість перед попереднім.
  • Також варто відзначити, що навіть якщо постачальник перестав постачати газ, погашати борги все одно потрібно. Щоб не перейти на високі тарифи, необхідно постійно стежити за ситуацією у свого постачальника та перевірити, чи уклав він контракт із "Нафтогазом", і чи отримає газ за низькими тарифами.

    Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

    п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

    Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

    Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

    п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

    Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...