Українців попередили про підвищення цін на продукти: Що подорожчає найбільше

В Україні значно подорожчали харчові продукти. Як повідомила Державна служба статистики, лише у вересні інфляція зросла до 24,6%. Експерти спрогнозували подальше зростання вартості найбільш затребуваних товарів. Стало відомо, що зросте в ціні найбільше, передають Патріоти України

За даними Аgronews, очікується максимальне подорожчання хліба, молока, м'яса та овочів.

Хліб

Голова громадської організації "Агрополітичний діалог "Аграрна рада" Інна Метелева повідомила, що хлібобулочні вироби щомісяця дорожчають приблизно на 10%. Відзначено, що цього року вдалося зібрати достатньо зернових і є залишки. Тому підвищення вартості хліба пов'язане не з нестачею сировини, а з подорожчанням пального та енергоносіїв.

М'ясо

М'ясо стало дорожчим через скорочення поголів'я та знищення ферм у зонах проведення бойових дій. Багато виробництв розташовано на окупованій території України. Максимально подорожчали свинина, курятина та сало.

"Зростання цін з початку року склало близько 50% і зростатиме. Наприклад, середні ціни на сало за останній місяць зросли на 15%. І в цілому з м'яса зростання цін у середньому відбулося близько 7% порівняно з попереднім місяцем", - вказала Метелева.

Молоко

За інформацією фахівців аналітичної платформи Інфагро, виробники молокопродуктів також мають намір підвищити вартість продукції, що випускається. Вони пояснюють це подорожчанням сировини. Проте прогнозується незначне зростання ціни товари цього сегмента.

"У період холодів корови менше дають молока, що теж відбиватиметься на ринку. Разом з тим є затратні частини, що несуть молочні ферми. Переважно всі комплектуючі, що виготовляються і задіяні під час процесу, це імпортні комплектуючі, які купуєш за долари. Тому в осінній період молочка може додати у ціні 10%, а в зимовий – 20-25%", - пояснив заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук.

Овочі

До кінцевих цін на овочі входитиме вартість їх зберігання при врахуванні цін на енергоносії. На них також вплине подорожчання доставки через підвищення вартості пального.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...