Українців попередили про тривалі та позапланові відключення електроенергії, термінів відновлення енергосистеми не називають

Після ракетної атаки на об'єкти енергосистеми України, скоєної агресором 14 січня, ситуація в енергетиці різко погіршилась. Дефіцит генерації у країні величезний, передають Патріоти України.

Через це енергетики змушені вдаватися до аварійних відключень електроенергії. Крім того, фахівці попереджають, що швидко поновити нормальний графік енергопостачання не вдасться. Тому відключення електроенергії будуть тривалими і позаплановими.Про це попередив у своєму Facebook генеральний директор компанії YASNO, яка входить до групи ДПЕК Сергій Коваленко.

"Нам потрібно бути готовими до того, що відключення можуть бути тривалими", – пише Коваленко.

Ситуація в енергетиці України, що склалася після суботньої ракетної атаки, є дуже важкою. Особливо важке становище склалося з генеруючими потужностями. Через дефіцит генерації диспетчерам Укренерго доводиться постійно регулювати ситуацію у ручному режимі. Щоб запобігти порушенню балансу в енергосистемі, енергетики змушені обмежувати споживання електрики в усіх регіонах.

Щойно виникатиме ситуація з перевищення лімітів споживання, вдаватимуться до аварійних відключень. На жаль, обійтися лише плановими відключеннями поки що не виходить.

"Колеги тримають ситуацію під контролем і шукають рішення, щоб її стабілізувати. Оператори систем розподілу повинні дотримуватись цих обмежень, щоб не погіршити стан системи. Тому можуть застосовувати екстрені відключення", - повідомляє Коваленко.

Але при цьому він наголошує, що підприємства критичної інфраструктури не відключатимуть, вони мають працювати. Усім решті українців слід бути готовими до того, що відключення електроенергії будуть тривалими як за інтервалами, так і за календарними термінами.

"Прогнозувати терміни відновлення поки що зарано. Як довго триватимуть ремонти - поки невідомо", - підсумував топ-менеджер

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...