В Україні вже невдовзі може здорожчати м'ясо. Вартість зросте ближче до кінця сезону. Про це розповіла провідна наукова співробітниця відділу ціноутворення та аграрного ринку Інституту аграрної економіки Наталія Копитець "Знай.ua", передають Патріоти України.
Вона зазначила, що з початку літа вартість яловичини (гуляш та ребра) зросла на 0,9%. Тобто зараз ці продукти продають по 245,16 грн та 160,48 грн.
Куряча тушка у серпні продавалася по 78,80 грн, філе – 148,27 грн, стегна та гомілки – 100,45 грн та 74,95 грн. При цьому прогноз вчених із Інституту аграрної економіки про подорожчання м'яса в серпні здійснився. Зокрема, вартість окремих видів свинини теж зросла – ребра, підчеревна, ошийок, лопатка додали у ціні. Водночас свиняча грудинка та солоне сало стали дешевшими.
Експертка очікує, що у вересні ціни на м'ясо залишаться на рівні серпня. Втім подорожчання все ж таки відбудеться, вже в жовтні-листопаді ціни підвищаться на 5%. Це пов'язано зі збільшенням виробничих витрат на пальне, електроенергію та корми.
Банки Китаю продовжують ускладнювати проведення платежів для клієнтів із Росії, боячись потрапити під дію вторинних санкцій. Цього разу було посилено перевірки транзакцій з Індії, ОАЕ та Гонконгу – у них намагаються виявити "російський слід". Про це по...
Підприємство найбільшого приватного експортера російського газу компанії "Новатек" у Білокам'янці Мурманської області, яке називали "заводом з виробництва LNG-заводів", ймовірно законсервоване, повідомляє Bloomberg із посиланням на супутникові дані, зі...