В Україні вже невдовзі може здорожчати м'ясо. Вартість зросте ближче до кінця сезону. Про це розповіла провідна наукова співробітниця відділу ціноутворення та аграрного ринку Інституту аграрної економіки Наталія Копитець "Знай.ua", передають Патріоти України.
Вона зазначила, що з початку літа вартість яловичини (гуляш та ребра) зросла на 0,9%. Тобто зараз ці продукти продають по 245,16 грн та 160,48 грн.
Куряча тушка у серпні продавалася по 78,80 грн, філе – 148,27 грн, стегна та гомілки – 100,45 грн та 74,95 грн. При цьому прогноз вчених із Інституту аграрної економіки про подорожчання м'яса в серпні здійснився. Зокрема, вартість окремих видів свинини теж зросла – ребра, підчеревна, ошийок, лопатка додали у ціні. Водночас свиняча грудинка та солоне сало стали дешевшими.
Експертка очікує, що у вересні ціни на м'ясо залишаться на рівні серпня. Втім подорожчання все ж таки відбудеться, вже в жовтні-листопаді ціни підвищаться на 5%. Це пов'язано зі збільшенням виробничих витрат на пальне, електроенергію та корми.
У 2025 році пенсії ветеранів війни, які брали участь у забезпеченні національної безпеки та оборони, а тим паче мають інвалідність залишаться без змін. Нові норми про обмеження виплат не стосуються цієї категорії громадян. Про це розповів Пенсійний фон...
У Верховній Раді планують ухвалити законопроєкт про накопичувальну пенсію у 2025 році. Про це в інтерв’ю Українським Новинам розповів перший заступник голови Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, депутат Верховної Ради від фр...