
В Україні вже невдовзі може здорожчати м'ясо. Вартість зросте ближче до кінця сезону. Про це розповіла провідна наукова співробітниця відділу ціноутворення та аграрного ринку Інституту аграрної економіки Наталія Копитець "Знай.ua", передають Патріоти України.
Вона зазначила, що з початку літа вартість яловичини (гуляш та ребра) зросла на 0,9%. Тобто зараз ці продукти продають по 245,16 грн та 160,48 грн.
Куряча тушка у серпні продавалася по 78,80 грн, філе – 148,27 грн, стегна та гомілки – 100,45 грн та 74,95 грн. При цьому прогноз вчених із Інституту аграрної економіки про подорожчання м'яса в серпні здійснився. Зокрема, вартість окремих видів свинини теж зросла – ребра, підчеревна, ошийок, лопатка додали у ціні. Водночас свиняча грудинка та солоне сало стали дешевшими.
Експертка очікує, що у вересні ціни на м'ясо залишаться на рівні серпня. Втім подорожчання все ж таки відбудеться, вже в жовтні-листопаді ціни підвищаться на 5%. Це пов'язано зі збільшенням виробничих витрат на пальне, електроенергію та корми.
Індексація пенсій в Україні у 2026 році має відбутися з 1 березня. Цю умову передбачили у державному бюджеті на наступний рік. Втім, сподіватися, що виплати перерахують усім українцям - не варто. Редакція Новини.LIVE розповідає, що про це відомо, пере...
Чого насправді хоче путін, погоджуючись "не обстрілювати Україну" (але це не точно) на час президентських виборів під час війни. Ось путін ніс-ніс знайому ахінею про те, як на нього «напала» Україна і Захід, «геноцидила» Донбас, і російська армія все г...