Українців попередили про зниження цін на один із ключових овочів: Коли чекати

В Україні невдовзі знизяться ціни на цибулю. Причиною цього є збільшення пропозиції цибулі нового врожаю в країні, передають Патріоти України.

На ринку відзначається тенденція зниження цін на ранню цибулю, розповідають аналітикиEastFruit. Цього тижня більшість фермерів розпочали масове збирання цибулі нового врожаю, як результат – різке збільшення пропозиції продукції на ринку спричинило чергове зниження цін.

Виробники в Україні пропонують ранню цибулю по 33-38 грн/кг, що в середньому на 14% дешевше, ніж минулого тижня. За словами фермерів, знижувати відпускні ціни їх змушує сезонне збільшення пропозиції цієї продукції з місцевих господарств.

Також знижувальній ціновій динаміці сприяє наявність на ринку ранньої цибулі з Туреччини та Єгипту. Її вартість дещо нижча, ніж на місцеву продукцію.

Як зазначається, рання цибуля в Україні пропонується до продажу в середньому в 2,3 раза дорожче, ніж у такий самий період 2022-го. Причому гравці ринку зазначають, що низький ціновий тренд на ринку зберігається і надалі.

Скільки коштує цибуля в Україні на ринках та в супермаркетах?

На ринку "Столичний" мінімальна вартість молодої ріпчастої цибулі становить 37 грн/кг, максимальна – 43 грн/кг, середня – 40. Зі свого боку на ринку "Шувар" мінімальна ціна становить 42 грн/кг, максимальна – 48 грн/кг, середня – 45.У супермаркетах ціни на ранню цибулю вищі, аніж на ринках. Наприклад, у АТБ продають продукцію майже за 49 грн/кг. У "Новусі" вартість цибулі сягає майже 55 грн/кг. Аналогічну ціну встановили в супермаркеті "Сільпо".

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...