Українців попередили про зростання тарифів на газ: Скільки коштуватиме блакитне паливо

Українців попередили про зростання тарифів на газ. Стало відомо, на скільки може збільшитись вартість блакитного палива вже після завершення опалювального сезону, передають Патріоти України.

Причини підвищення тарифів на газ в Україні

Експерт з житлово-комунальних послуг Олег Попенко повідомив, що газ для українців може подорожчати в середньому до 11-12 гривень за кубометр. Аналітик наголосив, що йдеться не про одноразовий перегляд тарифів на пальне.

"Наскільки я знаю, розглядається кілька варіантів підвищення вартості газу: перший етап – 11-12 грн, другий – до 16 грн", - зазначив Попенко.

Фахівець обґрунтував підвищення вартості газу з об'єктивними факторами, що негативно впливають на цінову політику компаній. Вказано, що у Нафтогазі склалася дуже складна фінансова ситуація, до того ж тарифи на послуги водоканалів та електроенергію також мають бути переглянуті.

Раніше повідомлялося, що Нафтогазу потрібно 200-300 мільйонів гривень із бюджету на продовження роботи. Попенко вважає, що дефіцит коштів може стати причиною непопулярного рішення щодо підвищення тарифів на газ для побутових споживачів в Україні.

Чинні тарифи на газ в Україні

На даний момент кубометр газу в Україні коштує від 7,80 до 28,99 грн. Нафтогаз надає блакитне паливо за фіксованою ціною 7,96 грн.

Нагадаємо, що Кабмін у липні 2022 року продовжив до 31 травня 2023 року дію фіксованого тарифу на газ для виробників тепла на рівні 7,4 грн за кубометр газу. В уряді вважають, що така вартість газу мала допомогти місцевій владі стримувати тарифи на опалення та гарячу воду.

Дуров заявив, що Telegram заблокує деякі канали виключно для користувачів з України

середа, 24 квітень 2024, 23:02

Telegram отримав від Apple повідомлення з вимогою заблокувати певні канали для користувачів з України. Команда месенджера погодилася їх виконати, передають Патріоти України. Засновник Telegram Павло Дуров нагадав, що пропонував обмежити російські та ук...

Хотів зняти 250 євро, але щось пішло не так: Український держбанк знімає з клієнтів плату за подвійну конвертацію при знятті готівки

середа, 24 квітень 2024, 21:52

Державний Sense bank став об'єктом критики через неправомірну конвертацію коштів при знятті готівки за кордоном через банкомат. Банк пояснив процес проведення операцій в іншій валюті та запропонував клієнтові розглянути можливість користування валютним...