Україну теж чекають неприємності: Ціна на газ у Європі різко зросла через "Газпром"

Ціна газу на голландському хабі TTF з поставкою 26 травня досягла $333 за тисячу кубометрів. Це трапилося після падіння до мінімальних з початку року значень - $290 за тисячу кубометрів, ередають Патріоти України.

Зростання пояснюється відмовою російського монополіста "Газпрому" забронювати на червень додаткові потужності для транзиту газу в Європу через територію України.

Для додаткового бронювання пропонувалося 63,7 млн кубометрів на добу. При цьому на регулярному аукціоні на бронювання потужностей для прокачування газу через Україну 17 травня "Газпром" викупив всі запропоновані 15 млн кубометрів на добу. Середня ціна газу на TTF з початку поточного року склала $250 за тисячу кубометрів.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...