"Укроборонпром" цього року має бути ліквідований, - Мустафа Найєм

Сьогодні левова частка державних оборонних підприємств, на відміну від приватних виробників, неконкурентоспроможні.

Заступник гендиректора "Укроборонпрому" Мустафа Найєм заявив, що державний концерн у нинішньому вигляді має бути ліквідовано. На його основі пропонують створити шість корпорацій різної спеціалізації. Про це Найєм повідомив у четвер, 23 квітня, в Facebook, передають Патріоти України.

На його думку, сьогодні левова частка державних оборонних підприємств, на відміну від приватних виробників, неконкурентоспроможні. Головна причина – акціонер, тобто, держава, який зв'язує виробників зайвою регуляцією і бюрократією.

Найєм зазначив, що за останні роки в концерні виросли нові люди, деякі заводи зробили великий крок вперед. Але нинішню модель управління оборонними підприємствами не виправдовує себе.

Що пропонують

У керівництва концерну є план його реформування. Кінцева мета – ліквідація "Укроборонпрому" і створення замість нього шести корпорацій, які спеціалізуються на:

  • ракетобудуванні;
  • авіабудуванні;
  • бронетехніці;
  • радарних і морських системах;
  • авіаремонті.

"Концерн вже готовий рухатися цим шляхом. Але без прямої і безпосередньої участі державних органів реформа" Укроборонпрому" або затягнеться на роки, або стане неможливою. Зараз реформа Концерну в першу чергу залежить від ефективності парламенту, разом з яким ми вже готуємо новий закон "Про корпоратизацію підприємств ОПК", – підсумував Найєм.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...