"Укрпошта" продовжила виплати одноразової грошової допомоги до кінця квітня: Хто може на неї розраховувати

Українці до кінця квітня можуть отримати грошову допомогу на Укрпошті від Міжнародної організації з міграції та Товариства Червоного Хреста. Йдеться про 2000 грн та 1200 грн. Відповідні виплати продовжують надходити через Укрпошту мешканцям деокупованих територій Донбасу, Миколаєва, Харкова та Херсона, передають Патріоти України.

Для отримання даної допомоги українці мають звернутися до місцевої ради чи органів соцзахисту населення за місцем свого проживання.

Міжнародна організація з міграції перераховує по 2200 гривень на одного мешканця деокупованих територій, а Товариство Червоного Хреста України – 1200 гривень.

Таким чином, українці одержують 3 400 гривень однією виплатою. Виплати передбачені для всіх громадян, незалежно від віку та соціального статусу, які не залишали своїх будинків та проживали там до моменту деокупації. Мінреінтеграція постійно контролює процес нарахування виплат у звільнених регіонах, тому всі, хто подав заявки на допомогу, обов'язково отримають свої гроші.

Додаткова допомога переселенцям від Червоного Хреста

Найуразливіші категорії населення з числа внутрішньо переміщених осіб, які зареєструвалися у Києві після 24 лютого 2022 року, мають змогу отримати сертифікат на покупки у мережі "Сільпо" на суму 500 гривень.

Серед одержувачів сертифікатів: особи з інвалідністю І групи; сім'ї, які виховують дитину з інвалідністю віком до 18 років; сім'ї, які мають троє та більше дітей віком до 16 років; сім'ї, які мають на утриманні та вихованні дитини сироту віком до 16 років.

На Правому березі столиці сертифікати можна отримати на вул. Володимирська, 51 Б (Vcentri Hub), поряд метро Театральна. На лівому березі — щовівторка за адресою: вул. Миропільська, 19

Новий удар по кишені! Українцям готують подорожчання бензину, дизеля та автогазу - законопроєкт уже в Раді

вівторок, 14 травень 2024, 9:48

Законопроєкт про підвищення акцизів, зокрема на бензин, зареєстровано у Верховній Раді. Документ передбачає, що акцизи на пальне будуть підняті до європейського рівня до 2028 року. Поетапне підвищення розпочнеться вже з 1 липня 2024-го. Йдеться про про...

Українські біженці можуть отримати гроші на оренду житла в Польщі: Що варто знати

вівторок, 14 травень 2024, 3:25

Біженці з України, які перебувають у Польщі, можуть претендувати на участь у програмі "Крок Додому", яка спрощує процес оренди житла. Однак для участі в цій програмі необхідно відповідати певним критеріям. Про це повідомили на сайті Польського консульт...