"Укрзалізниця" отримає 110 локомотивів спільного виробництва з провідним європейським виробником

Важливим аспектом з французькою машинобудівною компанією є часткова локалізація виробництва електровозів Alstom в Україні

Електровоз Alstom Prima M4. Фото: railcolornews.com

Україна завершує узгоджувати великий міжурядовий проект щодо часткової локалізації потужностей з виробництва і технічне обслуговування електровозів із залученням вітчизняних підприємств. В рамках угоди "Укрзалізниця" до 2025-го року отримає 110 локомотивів Alstom, повідомляють Патріоти України з посиланням на УНІАН.

Про це йшла мова в ході переговорів з послом Французької Республіки в Україні Ізабель Дюмон, аташе з економічних питань посольства Французької Республіки в Україні Вінсентом Пренго і старшим віце-президентом французької машинобудівної компанії Alstom Філіпом Дельором.

"Зараз ми розглядаємо декілька локацій для спільного виробництва, зокрема — Запорізький електровозоремонтний завод і Львівський локомотиворемонтний завод", — проінформував заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк.

"Стратегічним для УЗ є оновлення залізничного парку на 495 локомотивів до 2029 року. Перші 110 українсько-французьких локомотивів з тяговим електродвигуном повинні стати на рейки української залізниці до 2025 року", - підкреслив високопосадовець.

Лавренюк зазначив, що великий міжурядовий проект передбачає локалізацію виробництва і технічне обслуговування в Україні з залученням українських підприємств.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...