"Укрзалізниця" закупила сидіння для туалетів у вагонах по вражаючій ціні - журналістське розслідування

Філія "Пасажирська компанія" АТ "Укрзалізниця" закупила сидіння для туалетів з кришкою у вагонах по 10 тисяч гривень (з урахуванням ПДВ). Також компанія придбала кнопки змиву по 6,8 тисячі гривень. У відкритих джерелах є дані про стульчаки по такій ціні з функцією біде чи мікроліфтами. Водночас інформації про наявність таких функцій у товарах для УЗ – немає. Про це повідомляють "Наші гроші", передають Патріоти України.

"Пасажирська компанія" АТ "Укрзалізниця" також закупила унітазні блоки, на які кріпляться вищевказані сидіння, за 311,9 тисячі гривень. Загалом було укладено угоду з ТОВ "Компанія АМБ" на постачання запчастин до вакуумних туалетів на 27,5 млн гривень.

До участі у тендері були допущені лише дві фірми – "АМБ" та ТОВ "Редтехнотрейд". Вони не торгувались на аукціоні, тому економія на торгах щодо очікуваної ціни склала менше 1%.

Водночас УЗ заклала у тендерну документацію вимогу щодо креслень, згідно з якими мають виготовлятись запчастини. Під них підходили лише вироби німецького виробника Evac, тож у торгах взяли участь лише дилери цієї компанії.


Було укладено угоду з ТОВ "Компанія АМБ"Раніше "Укрзалізниця" мала намір провести закупівлю болтів із гайками та шайбами на 75 млн гривень з порушенням умов – дискваліфікувавши без видимих причин одних учасників тендера, а інших не допустивши до фінальної частини.

Також компанію викрили в корупції під час ремонту вагонів. Окрім того, "Укрзалізницю" звинуватили в корупції при розподілі вагонів. Загалом же, за даними НАБУ, тільки в 2020 році через корупцію в закупівлях "Укрзалізниця" втратила 8 млрд гривень.

В Україні військові зможуть самі розрахувати свої виплати: Міноборони запустило онлайн-калькулятор

субота, 4 травень 2024, 21:30

Міністерство оборони розробило онлайн-калькулятор, за допомогою якого військовослужбовці та їхні родичі зможуть розрахувати їхнє грошове забезпечення залежно від видів виплат. Про це повідомили в пресслужбі оборонного відомства, передають Патріоти Укр...

Частині українців стаж враховуватимуть по-новому: Які нюанси варто знати всім

субота, 4 травень 2024, 21:25

25 квітня у Верховній Раді ухвалили пенсійний законопроєкт № 9453, який містить як позитивні зміни, так і ті, що ускладнять життя багатьом і нинішнім, і майбутнім пенсіонерам. Про це говорить у новому відео на Youtube-каналі «На пенсії» експерт Сергій ...