Улюблений продукт буде не всім по кишені! Ціни на сало в Україні б'ють рекорди

Ціни на сало в Україні б'ють рекорди - today.uaСало в Україні стрімко стає делікатесом через зростання його вартості. Теперішні ціни на сало в Україні роблять цей продукт недоступним або малодоступним для більшості пересічних громадян. Тим часом, експерти кажуть, що до нового року сало ще має подорожчати, зазначають Патріоти України.

В Україні, вслід за рештою продуктів, зростають ціни на сало. Головний "український наркотик" за вартістю вже наздогнав, а у деяких випадках і перевищив м'ясо. При цьому ціни на сало продовжують зростати, і не знати, коли зупиняться.

Ціни на сало рушили вгору ще навесні цього року, а восени вони просто злетіли, відзначають усі, хто небайдужий до цього продукту і не уявляє свого холодильника без добрячого замороженого шмату сала. Втім, тепер більшість громадян може купувати сало лише шматочками, адже ціни дуже кусаються. На київських ринках найдешевше і найтонше сало коштує майже по 100 гривень за кіло, а за найкраще продавці правлять до трьох сотень.

"Сало дуже зросло в ціні, тому що підвищилася ціна живої ваги, що стартує від 150 до 180 грн за кілограм", – говорить продавщиця одного зі столичних ринків.

Ринок свинини в Україні, який переважно підтримується за рахунок приватного сектору, цьогоріч зазнав великих втрат, каже експертка зі свинарства Асоціації тваринників України Ольга Махно. Багато поголів'я було винищено і не поновлено через те, що цей бізнес став неприбутковим.

Причин цьому декілька: зростання цін на корми, ріст тарифів на енергоносії, здорожчання транспортних витрат. Усе це в підсумку призвело до зростання собівартості свинини і сала зокрема. Перебиває ціну українським виробникам також дешевий імпорт, який значно менше вартує, ніж наш вітчизняний продукт.

Отже, за прогнозами експертів, ціни на сало не падатимуть – для цього немає ніяких передумов. Навпаки, ближче до новорічних свят сало неминуче додасть у ціні ще від 5 до 10 відсотків.

Чи буде долар по 50 грн: У Мінекономіки розповіли, чого очікувати від курсу в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:30

У Міністерстві економіки очікують, що у 2027 році обмінний курс долара в Україні може сягнути 49,6 грн. Таким чином, у міністерстві прогнозують значну девальвацію гривні протягом найближчих років - наприклад, прогнозний курс, "записаний" урядом у бюдже...

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...