Ультиматум Кремля щодо участі в угоді ОПЕК+ США виконано не було: У Росії підраховують збитки через "геніальну многоходовочку" Путіна

Росії доводиться скорочувати видобуток на 2 млн барелів на добу замість 500 тисяч барелів, які передбачала попередня зірвана Кремлем угода ОПЕК +.

Влада Росії підписала нову угоду ОПЕК +, погодившись на значне скорочення видобутку нафти. Це поразка Кремля, про що відкрито пишуть Telegram-канали РФ, передають Патріоти України.

"Перемога над сланцями скасовується ... Цінова війна, в яку Сечин втягнув Росію в березні, закінчилася для нас повним розгромом", - написав Telegram-канал "Нафтянка". Він зазначив, що Росії доводиться скорочувати видобуток на 2 млн барелів на добу замість 500 тисяч барелів, які передбачала попередня зірвана Кремлем угода ОПЕК +.

"Саудівська Аравія начебто готова на ще більше скорочення, з 11,3 млн до 8,5 млн. Але є нюанс, як то кажуть. До початку цінової війни саудівці добували 9,7 млн барелів, а потім різко наростили видобуток, образившись на нерозумні дії Росії. Скорочувати Саудівська Аравія буде з нового, набагато більш високого рівня. Якщо вважати з березня, то всього на 1,2 млн", - зазначив ресурс.

Він також уточнив, що ультиматум Кремля щодо участі в угоді ОПЕК + США залишився невиконаним. Росії довелося підписувати угоду в такому невигідному для себе варіанті. "При поліпшенні ситуації на ринку вони зможуть наскільки завгодно підняти видобуток коли головні конкуренти будуть пов'язані прийнятими обмеженнями. Нормально так повоювали з сланцями?" - обурилися в "Нафтовій галузі".

З подібною заявою виступив і впливовий російський Telegram-канал "Кремлівський мамковед". Він назвав угоду ОПЕК "капітуляцією" перед Саудівською Аравією. "Це важка особиста поразка, в якій є тільки один позитивний фактор - це ще не повна катастрофа, яка могла статися, але поки не трапилася. Насправді, вона просто відкладена", - написав ресурс.

Він нагадав, що Росія, на відміну від саудитів, наростити видобуток була не в змозі. І її втрати значніші. "Далі буде ще гірше", - написав "Кремлівський мамковед". Він зазначив, що загальне скорочення видобутку країнами ОПЕК + в 10 млн барелів на добу не здатне стабілізувати ситуацію на нафтовому ринку. Відновлення попиту найближчим часом не буде, а переповненість ринків "чорним золотом" вже катастрофічна.

"Скорочувати світовий видобуток треба на 20-25 млн барелів, а подальше урізання обсягів для Росії - це катастрофа для бюджету, значне падіння ВВП, девальвація рубля, зубожіння населення і соціальний вибух. Нинішній режим просто не втримається при владі", - висловив упевненість ресурс . З його слів, в Кремлі вже почали ходити чутки, що президенту РФ Володимиру Путіну "змінила удача". І змінилося все в 2014 році, коли він зважився на окупацію територій України.

"Останнім часом Путін пропускає удар за ударом, лавиноподібне падіння ціни на нафту місяць назад виявилося нокаутом. Давши ж розігрітися в країні коронавірусній істерії, Путін не зрозумів, що нав'язаний населенню режим самоізоляції став руйнувати і без того нестійку економіку країни, попутно посилюючи регіональний сепаратизм і звалюючи країну в політичну кризу. Говорити, що "Акела промахнувся", вже в корені невірно. Акела самообнулився, самоізолювався або вже просто закінчився", - написав Telegram-канал.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...