Ультиматум Путіна відкинули: Європейський союз відмовився платити Росії за газ у рублях

Європейський союз не платитиме за російський газ у рублях. У ЄС підтвердили, що відмова країн G7 (Великобританія, Німеччина, Італія, Канада, Франція, Японія, США) прийняти ультиматум Росії відповідає й позиції об'єднаної Європи, передають Патріоти України.

Як заявив офіційний представник Європейської комісії (ЄК) Ерік Мамер 29 березня, ЄС брав участь в обговоренні в G7 питання щодо оплати російського газу в рублях. "Наша позиція – така сама, як і у G7", – цитує Мамера "Інтерфакс-Україна".

Коментуючи нараду міністрів енергетики держав "Великої сімки", що відбулася напередодні, на якій була представлена Єврокомісія, Мамер сказав, що учасники обговорення відкинули цю вимогу.

"Щодо нас, ми сказали, що поставки повинні дотримуватися з використанням доларів або євро", – пояснив Мамер.Європейський Союз не платитиме за російський газ у рублях. У ЄС підтвердили, що відмова країн G7 (Великобританія, Німеччина, Італія, Канада, Франція, Японія, США) прийняти ультиматум Росії відповідає й позиції об'єднаної Європи.

Як заявив офіційний представник Європейської комісії (ЄК) Ерік Мамер 29 березня, ЄС брав участь в обговоренні в G7 питання щодо оплати російського газу в рублях. "Наша позиція – така сама, як і у G7", – цитує Мамера "Інтерфакс-Україна".

Коментуючи нараду міністрів енергетики держав "Великої сімки", що відбулася напередодні, на якій була представлена Єврокомісія, Мамер сказав, що учасники обговорення відкинули цю вимогу. "Щодо нас, ми сказали, що поставки повинні дотримуватися з використанням доларів або євро", – пояснив Мамер.

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

Готують варіанти: Cтало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...