Уряд вважає громадян "занадто заможними"?: Деяких ВПО можуть змусити повернути виплати

Триває війна в Україні проти росіян, і деяких внутрішньопереміщених осіб (ВПО) можуть змусити повернути надану допомогу. Про це розповів в ефірі "Київ24" народний депутат України та заступник голови комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Михайло Цимбалюк, передають Патріоти України.

"Якщо сукупний дохід в родині буде більше, ніж 9444 гривні, то потрібно встановити, коли в людини з'явився такий дохід, в якому місяці. І саме з цього місяця будуть вираховуватися ці кошти. Якщо справді на одну особу в родині буде більше, ніж ці гроші. Наприклад, якщо з'явилися в червні, то за червень цю допомогу треба буде компенсувати. Тобто повернути в дохід держави", - заявив політик.

Водночас він запевнив, що такі випадки будуть поодинокими та не стосуватимуться більшості українців зі статусом ВПО. "Це не буде масово. Бо сьогодні соцзахист має таку інформацію - де людина працює. Тим більше у постанові та порядку, який затвердив уряд, там взагалі не сказано, що людина може позбавлятися таких коштів. Тобто це поки що відносна складова. І не треба людей цим насторожувати. Тому що це не буде масово. І я вважаю, що якщо людина отримала ці 2 тисячі, це буде більше спрацьовувати щодо продовження виплат", - додав Цимбалюк.

Уряд вважає громадян "занадто заможними"?: Деяких ВПО можуть змусити повернути виплати

неділя, 15 вересень 2024, 15:07

Триває війна в Україні проти росіян, і деяких внутрішньопереміщених осіб (ВПО) можуть змусити повернути надану допомогу. Про це розповів в ефірі "Київ24" народний депутат України та заступник голови комітету Верховної Ради з питань соціальної політики ...

Ще один шоковий удар: У Кабміні запропонували у 2025 році заморозити мінімальну зарплату та соцвиплати

неділя, 15 вересень 2024, 11:56

У Кабінеті міністрів запропонували відмовитися від підвищення мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму в межах проєкту бюджету на 2025 рік. Відомо, що від цих показників залежать розміри соцвиплат. Про це йдеться у проєкті № 12000, передаю...