Уряд заморозив прожитковий мінімум: Стало відомо, що буде із розміром соцвиплат українцям

Прожитковий мінімум, від якого залежить розмір соціальних виплат в Україні, підвищуватися не буде. Але зменшуватися він також не буде. Про це заявила міністр соціальної політики Оксана Жолнович, передають Патріоти України.

"Відверто скажу, що наразі ми "заморозили" прожитковий мінімум, хоча він є недостатнім у порівнянні з нинішніми потребами соціуму. Але й зменшувати його ніхто не буде, це неможливо", - сказала вона.

Жолнович також наголосила, що скорочення соцвиплат не планується. "Швидше, ми можемо не надто підвищувати їх розмір", - сказала вона.

За її словами, зараз міністерство співпрацює зі Світовим банком, щоб на 2025 рік збільшити розмір соцдопомоги малозабезпеченим.

Нагадаємо, Кабінет міністрів у Бюджетній декларації на 2025-2027 роки пропонує відмовитися від підвищення прожиткового мінімуму, від якого залежать розміри соціальних виплат. Планується залишити прожитковий мінімум для працездатних осіб на рівні 3028 гривень, для осіб, які втратили працездатність (мінімальна пенсія), - 2361 гривня.

Крім того, уряд хоче відмовитися від підвищення мінімальної плати, яка становить 8000 гривень, "з урахуванням значного підвищення у 2024 році".

Частина українців мають можливість вийти на пенсію у 55 років: Хто саме та за яких умов

вівторок, 17 вересень 2024, 0:00

Українські жінки можуть вийти на пенсію в 55 років за наявності 30 років страхового стажу або роботи в шкідливих умовах. Також передбачені перехідні положення для жінок, народжених до квітня 1961 року, які можуть вийти на пенсію раніше 60 років, переда...

Країна більше заробила, ніж витратила: Біженці з України рекордно поповнили бюджет Чехії

понеділок, 16 вересень 2024, 19:59

Протягом першого півріччя 2024 року Чехія заробила 4,4 мільярда крон завдяки податкам і страховим внескам, сплаченим українськими біженцями, що перевищило державні витрати на їх підтримку. Українські біженці стали значним джерелом доходу для чеського б...