Усе за планом? Росіяни знищили власний Т-90М "Прорив", а потім заявили, що він був "українським" (фото)

Російські пропагандисти продовжують ганьбитися, намагаючись видати свої військові втрати за нібито українські, передають Патріоти України.

У прокремлівських Telegram-каналах оприлюднено відео, на якому, як стверджувалося, зафіксовано знищення дроном-камікадзе Ланцет "танка ЗСУ".

Утім, цей фейк було дуже швидко викрито. Зокрема, росіяни заявили, що завдали удару по «танку M-55S», який було надано Україні як військову допомогу Словенією.

Однак виявилося, що окупанти знищили власний Т-90М Прорив, кинутий ними через пошкодження на полі бою у населеному пункті Работине Запорізької області.

Йдеться про російський танк, відео з ударом по якому було оприлюднено ще на початку серпня. Тоді його було ідентифіковано як «Т-72».


Ба більше, жодних ознак того, що ця бронетехніка могла використовуватися ЗСУ, чи то прапор, чи то інші відмітні знаки, якими користуються Сили оборони, на оприлюдненому відео немає.

Ймовірно, росіяни просто намагалися не допустити захоплення свого новітнього танка як трофея українськими військовими, а заодно і підгодувати свою недалеку публіку хоч якоюсь «перемогою», нехай навіть фейковою.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

В Україні різко змінилася кількість пенсіонерів: Що відбувається

субота, 27 липень 2024, 17:35

В Україні, незважаючи на старіння населення, кількість пенсіонерів знижується вже впродовж багатьох років. Наприклад, ще в січні 2020-го, згідно з даними ПФУ, їх було 11,3 млн. За весь час їхня кількість незначно зростала всього кілька разів: у квітні ...