Усе завдяки шантажу Кремля: США посіли перше місце у світі з експорту зрідженого газу

Сполучені Штати другий місяць поспіль лідирують у світі в експорті зрідженого природного газу, зазначає Bloomberg. Експорт ЗПГ зі США досяг рекордних 7,3 млн тонн у січні, коли Sabine Pass (Sabine Pass LNG – експортний термінал ЗПГ у Луїзіані, США) запустила нову установку, інформують Патріоти України.

Високий попит на газ у Європі в умовах обмеження російських поставок активно сприяв зростанню американського експорту, повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter Стівен Стапчинськи, журналіст сінгапурського підрозділу компанії Bloomberg, який висвітлює питання енергетики. "Нові експортні проекти продовжать нарощувати виробництво цього року, зміцнюючи США у ролі найбільшого у світі експортера ЗПГ упродовж більшої частини цього десятиліття", - наголосив Стапчинський.

Зі 101 експортної партії ЗПГ зі США у січні понад 30% прибуло до європейських портів, у той час як п'ять вирушили до пунктів призначення в Латинській Америці, а решта наразі перебувають у дорозі, передає Bloomberg. Журналіст зазначає, що саме Європа, яка страждає на брак природного газу, стала основним напрямком для американського ЗПГ. Для порівняння, минулого місяця Катар експортував 97 партій ЗПГ, більше половини з яких прибули до країн Азії, 7 – до європейських портів, а решта на даний момент перебувають у дорозі. Стапчинськи зазначив, що на відміну від довгострокових контрактів на ЗПГ зі США, поставки ЗПГ із Катару не є гнучкими і часто мають обмеження за місцем призначення.


"Поступово повертаємося...":У НБУ прокоментували стрибок курсу долара до 40 гривень

четвер, 25 квітень 2024, 18:39

Зростання курсу долара до гривні останнім часом викликано ринковими факторами, які не несуть загрози для стабільності ринку. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг, який транслювався на Youtube, передають...

НБУ знову знизив облікову ставку: На що це вплине і чого чекати

четвер, 25 квітень 2024, 15:30

Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення знизити облікову ставку з 14,5% до 13,5% річних з 26 квітня 2024 року. Таким чином, НБУ продовжив цикл зниження облікової ставки, розпочатий у липні минулого року. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, ...