Усі бояться за обладнання: Світові трейдери не можуть позбутися забрудненої російської нафти

27 квітня радник президента російської компанії "Транснефть" Ігор Дьомін заявив про те, що нафта нібито "була забруднена навмисно".

Міжнародні торгові компанії Vitol, Glencore і Trafigura не можуть позбутися забрудненої російської нафти, оскільки кінцеві споживачі відмовляються її приймати, побоюючись за збереження свого обладнання. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на дані Reuters і трейдерів і терміналу Refinitiv Eikon.

Як мінімум десять танкерів з сумарним об'ємом близько 1 млн тонн нафти Urals знаходяться в різних точках Європи в пошуках нових покупців після того, як традиційні споживачі - Eni, Exxon Mobil, Royal Dutch Shell, PKN і Repsol - відмовилися приймати забруднену нафту.

Видання наводить коментар представника одного з найбільших покупців російської нафти, який нагадав, що уряд РФ обіцяв, що проблему швидко вирішать, "але нічого досі не відбулося". Він назвав це "катастрофою і величезним ударом по іміджу Росії як надійного постачальника".

В Міненергетики РФ обіцяли, що чиста нафта досягне порту Усть-Луги 8 травня, нагадує видання. Але п'ять джерел повідомили Reuters, що рівень вмісту органічного хлору в Усть-Лузі залишається високим - близько 60-75 ppm при нормі 10-15 ppm.

Як повідомлялося, 22 квітня білоруський "Мозирський нафтопереробний завод" було виведено з ладу через неякісну російську нафту з підвищеним вмістом хлоридів. Того ж дня білоруський концерн "Белнефтехим" тимчасово обмежив експортні поставки нафтопродуктів із Росії в інші країни, а згодом Білорусь повністю зупинила транзит російської нафти. 25 квітня Польща зупинила транзит неякісної російської нафти по ділянці нафтопроводу "Дружба" через ризик виникнення серйозної промислової аварії. 26 квітня аналогічне рішення прийняла Україна.

27 квітня радник президента російської компанії "Транснефть" Ігор Дьомін заявив про те, що нафта нібито "була забруднена навмисно", російські правоохоронці відкрили кримінальне провадження. 7 травня міністр енергетики Росії Олександр Новак повідомив, що у справі про навмисне забруднення нафти затримано чотирьох осіб. Втім, він не пояснив, як можна "влити" в трубопровід велику кількість хлоридів.

6 травня "Укртранснафта" повідомила, що в систему нафтопроводів "Дружба" в напрямку України почала надходити нафта з якісними показниками, що відповідають нормі.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...