Усі хочуть підзаробити: В Україні напередодні локдауну різко зросли ціни на приміські маршрутки

Українські перевізники у вересні переглянули тарифи на приміські маршрути, підвищивши їх вартість до 20%. Ціни на проїзд в середньому зросли від 1 грн до 3 грн, зазначають Патріоти України.

Збіг це чи ні, але вартість проїзду зросла напередодні очікуваного локдауна. За словами виконавчого директора Асоціації "Автоперевізники Київщини" Олексія Павленка, рішення про подорожчання проїзду було прийнято ще влітку і зараз воно починає набирати обертів.

Традиційно ціни на проїзд переглядаються перед новим роком, але в 2021 це вирішили зробити раніше, до початку локдауна, який можуть оголосити в будь-який момент. У маршрутників буде час підготувати до зими машини, "перевзути" гуму і закупити паливо.Олексій Павленко запевняє, що якщо не буде непередбачених обставин, наприклад, різкої девальвації гривні, наступного разу переглядати вартість проїзду в передмістях Києва збираються в жовтні 2022 року.

З 15 вересня проїзд в громадському транспорті подорожчав в маршрутних автобусах Одеси. Якщо раніше одесити платили 8 гривень за поїздку, то зараз 10-11 гривень. У Бердянську Запорізької області вартість проїзду незабаром виросте з 6 грн до 8 грн. У Павлограді Дніпропетровської області вартість проїзду в залежності від дальності маршруту становить від 7 грн до 9 грн.

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...