Усі відмовляються від співпраці, навіть друзі: АвтоВАЗ скаржилися на санкції США

Американські санкції проти російської автомобілебудівної компанії АвтоВАЗ викликали серед іноземних партнерів масову відмову у співпраці. Про це розповів президент компанії Максим Соколов на парламентських слуханнях у Раді Федерації, повідомляють у понеділок, 20 листопада росЗМІ.

"Наслідком цього стали нові масові відмови закордонних постачальників, субпостачальників, фінансових інститутів, банків від співпраці з нашим автопромом", - сказав він.

За його словами, у випадку експортної продукції, іноземні банки просто блокують як вихідні платежі, так і в бік АвтоВАЗу. Причиною цього є ризик вторинних санкцій.

АвтоВАЗ потрапив до санкційного списку США в середині вересня 2023 року разом із Москвичем і автовиробником Соллерс.

Тоді ж Соколов стверджував, що санкції проти його компанії нібито не вплинуть на діяльність підприємства.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

В Україні різко змінилася кількість пенсіонерів: Що відбувається

субота, 27 липень 2024, 17:35

В Україні, незважаючи на старіння населення, кількість пенсіонерів знижується вже впродовж багатьох років. Наприклад, ще в січні 2020-го, згідно з даними ПФУ, їх було 11,3 млн. За весь час їхня кількість незначно зростала всього кілька разів: у квітні ...