Усупереч всім планам Кремля: В ЄС падають ціни на газ, - Bloomberg

На дев'ятому місяці повномасштабного російського вторгнення в Україну в ЕС спостерігається зниження ціни на газ. Про це повідомляє Bloomberg, зазначаючи, що в країнах Європейського Союзу комфортна температура повітря відтерміновує початок опалювального сезону та позитивно впливає на вартість газу, передають Патріоти України.

Базові ф'ючерси впали на 1,2% після падіння на 10,2% раніше в четвер, 17 листопада. Як йдеться в матеріалі, газові сховища в Європі майже заповнені, що має слугувати буфером протягом зими. "Помірна температура та потужні потоки зрідженого природного газу зменшили занепокоєння щодо постачання в останні тижні, але запаси можуть швидко вичерпатися, якщо раптове похолодання підвищить попит", – пише видання.

Деякі аналітики передбачають, що Європа зможе пережити свою першу зиму з обмеженими російськими поставками, якщо погода залишиться м'якою. Але волатильність зберігається, і ціни на газ, як і раніше, у більш ніж утричі перевищують середні показники за останні п'ять років. Експерти та влада продовжують закликати населення економити енергію. Водночас ЄС продовжує перемовини щодо того, як обмежити стрибки цін на газ перед зустріччю міністрів енергетики наступного тижня.

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Бавовна" дала свій ефект: Куйбишевський НПЗ повністю зупинився після удару дронів

четвер, 28 березень 2024, 14:29

Російський Куйбишевський нафтопереробний завод від міста Самара на Волзі зупинив все виробництво через проблеми, заподіяні атакою українського безпілотника минулого тижня, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Раніше на цьому тижні джере...