Утримати курс гривні: НБУ за місяць продав рекордний обсяг. Негативне сальдо досягло історичного максимуму

Якщо б не фінансова підтримка союзників, курс нацвалюти давно обновив би своє дно

Національний банк за червень купив на міжбанку 31 млн доларів і продав 3 987,3 млн доларів, повідомляється на сайті регулятора в п'ятницю, 1 липня.

Негативне сальдо досягло історичного максимуму - 3 956,3 млн доларів.

Усього з початку року НБУ купив на міжбанку 1 977 млн доларів і продав 14 888,3 млн доларів. Негативне сальдо - 12 911,3 млн доларів.

Як відомо, після початку війни офіційний курс до долара зафіксовано на рівні 29,25 гривні.

А з 21 травня НБУ дозволив банкам не обмежувати свої курси з продажу готівкової валюти, а також зняв обмеження на курс, за яким банки списують із карток кошти у гривні для безготівкових розрахунків чи зняття коштів із карток за кордоном.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...