Уже не просто "золоті". В Україні знову подорожчали яйця: Що буде з цінами на продукт найближчим часом

В Україні продовжує підвищуватись вартість продуктів. На початку грудня знову подорожчали яйця. Стало відомо, в яких супермаркетах продукт можна купити дешевше, передають Патріоти України.

Також з'явилася інформація, що буде з цінами найближчим часом.Минулої осені курячі яйця стали рекордсменом із подорожчання. Актуальною проблемою зацікавився Антимонопольний комітет, проте вартість товару продовжує зростати.

Яйця від ТМ "Ясенсвіт" у листопаді продавалися по 72,98 грн. Цього місяця вони подорожчали до 74 грн. Їх вигідніше купувати у торговельній мережі Новус – по 73,60 грн за десяток.

Минулого місяця десяток яєць від ТМ "Квочка" коштував 75,65 грн, а зараз вони стали доступніші – по 74,15 грн. Найдешевші яйця у магазинах Новус – по 74,10 грн.

Українців попередили, що найближчим часом ціни на яйця можуть злетіти ще вище. Справа в тому, що аварійні та планові відключення електроенергії дестабілізують роботу птахофабрик. Їх обігрів за допомогою генераторів збільшує витрати та собівартість продукту. Йдеться як про яйця, так і про курятину.

Виконавчий директор асоціації "Союз птахівників України" Сергій Карпенко зазначив, що за таких умов виробники планують зменшити обсяги виробництва.

"Безперебійна робота електрообладнання є критично важливою, оскільки воно забезпечує життєдіяльність птиці в приміщеннях", - пояснив експерт

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...