Уже сьогодні! НБУ вводить в обіг купюру 1000 гривень: Що потрібно знати про банкноту (фото, відео)

У п'ятницю, 25 жовтня, Національний банк України запустив в обіг 5 мільйонів банкнот номіналом в 1000 гривень. Про це повідомляє прес-служба НБУ, передають Патріоти України.

Купюра 1000 гривень стала на сьогоднішній день найбільшою банкнотою. До цього це місце займала купюра в 500 гривень.

На лицьовій стороні банкноти зображений портрет блакитного кольору відомого українського академіка Володимира Вернадського, на звороті - президія НАН України.

Захист: банкноту захищає полімерна стрічка пурпурного кольору із зображенням тризуба. При обертанні купюри змінюється напрямок руху фону стрічки, а колір переливається від нефритового до золотистого.

Розмір: за розміром вона перевершує інші: 75х160 мм (в той час як розмір 100 грн - 75х142 мм). Базовий колір - блакитний.

Цитата, розміщена на лицьовій стороні купюри говорить: "Я вірю у величне майбутнє України". Повний вираз Вернадського звучало інакше. "Я вірю у величне майбутнє України й Української академії наук...", - так вчений писав у своїх спогадах.

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...

"Вирішується доля війни": Туск закликав польських фермерів зупинити блокаду кордону України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:48

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону з Україною. Слова Туска після саміту Європейської ради в Брюсселі наводить "Польське радіо", передають Патріоти України. Глава уряду Польщі розповів, що Украї...