В Африці знайшли третій за величиною алмаз всіх часів

У Ботсвані знайшли третій за величиною алмаз у світі

У Ботсвані був виявлений алмаз вагою 1 098 карат, який вважається третім за величиною каменем ювелірної якості з коли-небудь знайдених раніше, повідомляють Патріоти України з посиланням на Reuters.

Камінь був подарований президенту країни Мокгвітсі Масіс в середу виконуючим обов'язки керуючого директора Debswana Diamond Company Лінетт Армстронг. Він є третім за величиною в світі після каменю Куллінан вагою 3 106 каратів, знайденого в Південній Африці в 1905 році, і каменю Lesedi La Rona вагою 1 109 карат, виявленого в Ботсвані 2015 року.

"Це найбільший алмаз, добутий Debswana за більш ніж 50-річну історію експлуатації", - сказав Армстронг.

"Згідно з нашим попереднім аналізом, це може бути третій за величиною камінь ювелірної якості в світі. Ми ще не прийняли рішення, чи продавати його...", - сказав Армстронг.

Міністр корисних копалин цієї південноафриканської країни Лефоко Моаг сказав, що відкриття каменю, який ще не названий, розміром 73 мм в довжину, 52 мм в ширину і 27 мм в товщину, не могло статися в кращий час після того, як пандемія COVID-19 вдарила по продажах алмазів в 2020 році.

Уряд Ботсвани отримує до 80% доходу від продажів Debswana у вигляді дивідендів, роялті та податків.

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...