В автоматичному режимі: У США з’явиться дорога, яка буде заряджати електромобілі під час руху

В одному з американських штатів побудують експериментальну ділянку дороги, яка буде заряджати електромобілі, інформують Патріоти України.

Як повідомляє видання "УкрАвтопром", департамент економічного розвитку штату Мічиган запустив проєкт з будівництва дороги, яка буде в автоматичному режимі заряджати акумулятори електрокарів, що їхатимуть нею. На першому етапі хочуть побудувати півтора кілометра дороги. Якщо експеримент виявиться вдалим, то технологію будуть використовувати й на інших трасах регіону.

За задумом ініціаторів проєкту, система автоматичної зарядки значно спростить життя власникам електромобілів: їм не доведеться постійно думати про те, де б зарядити авто. Влада штату впевнена, що втілення в життя цього задуму буде стимулювати людей купувати більше "зелених" машин.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...