В Японії "кишенькова" ракета не змогла вийти на орбіту Землі, розвалилася в повітрі після старту

Три з чотирьох попередніх пусків MOMO також завершилися невдало через різні технічні несправності.

Запуск ракети MOMO-2 в червні 2018 року

Японська приватна компанія Interstellar Technologies в ніч на 14 червня провела черговий запуск ракети MOMO власної розробки, який завершився невдачею. Трансляція події велася на офіційному сайті компанії.

Ракета стартувала успішно, проте через декілька хвилин розвалилася в повітрі. Наразі невідомо, що стало причиною чергової невдачі. П'ятий за рахунком запуск ракети повинен був відбутися ще в 2019 році, проте неодноразово відкладався.

Довжина MOMO становила 10 метрів, діаметр 50 см, а вага близько тонни.

Цього разу, як і в минулі, Interstellar Technologies зібрала гроші на запуск за допомогою краудфандінгової платформи. Ряд компаній-спонсорів в обмін на вкладені кошти отримали можливість прорекламувати свою продукцію - на цей раз на борту ракети були пляшка саке, кавові боби елітного сорту і тютюн для кальяну. Вартість проекту, за деякими оцінками, не перевищує 50 мільйонів ієн (445 тисяч доларів).

Interstellar Technologies в перспективі сподівається налагодити комерційне виробництво компактних ракет, призначених для запуску на орбіту надмалих супутників. Три з чотирьох попередніх пусків завершилися невдало через різні технічні несправності. При цьому в липні минулого року ракета, як і планувалося, вийшла у відкритий космос і досягла висоти 113 км.

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...

"Вирішується доля війни": Туск закликав польських фермерів зупинити блокаду кордону України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:48

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону з Україною. Слова Туска після саміту Європейської ради в Брюсселі наводить "Польське радіо", передають Патріоти України. Глава уряду Польщі розповів, що Украї...