В Єгипті підрахували збитки від 6-денного простою Суецького каналу

Блокування Суецького каналу на 6 днів могло завдати близько $1 млрд збитків. Таку інформацію озвучив голова управління водного об'єкта адмірал Усама Рабіа. Остаточну суму втрат поки підраховують.

Спочатку можливі тижневі втрати від блокування каналу оцінювали в 6-10 млрд дол. Але за останніми даними, які озвучили в управлінні Суецького каналу, "затор" завдав тільки близько 1 млрд дол. збитку.

Як стверджують експерти, завдані збитки не стосуються економік конкретних країн. Несприятлива ситуація склалася суто на ринку морських перевезень. Імовірно, на постраждалі компанії тепер очікують тривалі розгляди із відшкодування збитку.

Водночас від блокування Суецького каналу дуже виграла нафтова промисловість.

Прибуток нефтеперевізників, які везуть вантажі в обхід каналу, тут-таки зріс до максимальної позначки з червня 2020-го. Сама нафта подорожчала до 65 дол. за барель. Але це було короткострокове явище, і її вартість знову впала відразу ж після усунення "суецького затору".


В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, цигарками та пальним: Чого чекати

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:50

В Україні запровадять нові правила виробництва та обігу підакцизної продукції. Йдеться про алкоголь, тютюнову продукцію та пальне. Норми ліцензування торгівлі та виробництва таких товарів буде прописано в абсолютно новій редакції старого закону, який д...

Пенсійний фонд радить деяким українцям відмовитись від пенсії: У чому причина і чи це може бути вигідним

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:30

Людям, які досягли 60 років, вигідно продовжувати працювати й вийти на пенсію пізніше. У такому разі можна отримувати більші виплати. Про це нагадують у Пенсійному фонді України, передають Патріоти України. У відомстві наголошують, що право на призначе...