У Києві сполохались не на жарт: "Харківгаз" незаконно відключив село від "труби", бо люди відмовились платити додаткові гроші, котрі монополіст вимагав іменем Зеленського

СБУ досліджує обставини, за яких АТ "Харківгаз" відключило газопостачання у селі Благодатне Харківської області. За інформацією спецслужби, посадовці компанії вимагали додаткові гроші від споживачів, безпідставно "прикриваючись" президентом та керівництвом держави, повідомляють Патріоти України з посиланням на СБУ.

У Баканова вважають, що цим АТ підбурювало людей до масових акцій протесту, і це могло дестабілізувати ситуацію в регіоні. Село відключили від газу на початку жовтня під виглядом ремонту.

Одразу після відключення, мешканцям села висунули вимогу: підписати додаткову угоду на ще одну, неіснуючу раніше послугу з обслуговування внутрішньобудинкових систем. Таким чином, платіжка для кожної сім'ї мала б зрости на 1200-1800 гривень на рік.

У "Харківгаз" відмовлялись подавати газ, доки кожен мешканець села підпише договір.

При цьому "баригі" заявили, що компанія не має відношення до цін на газ, а винна влада.

Спецслужба вбачає порушення статті 109 ККУ "Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади", санкція її передбачає позбавлення волі до 10 років.

Після втручання правоохоронців газопостачання в село відновили 17 жовтня. В СБУ також наголосили, що "Харківгаз" на 95,5% є приватною компанією і сама формує ціни на послуги.

Вирішили зекономити? Експерт пояснив, що не так з січневим перерахунком пенсій в Україні

вівторок, 23 квітень 2024, 11:30

Незалежний консультант Сергій Коробкін, який роз'яснює положення пенсійного законодавства, розповів, чому з початку року прожитковий мінімум і мінімальна зарплата збільшилися, а індексацію пенсій проводять лише у березні, передають Патріоти України. Я...

А ви це знали? Українцям розповіли, як довго потрібно зберігати паперові платіжки за електрику

вівторок, 23 квітень 2024, 11:22

Не виключено, що невдовзі українцям платіжки за комунальні послуги будуть надходити лише в електронному варіанті, передають Патріоти України. Те, що паперові документи потрібно зберігати протягом трьох років, у компанії YASNO назвали «міфом», відзначи...