У Китаї збудували найдовший підводний тунель-шосе

Після майже чотирьох років будівництва завершили найдовше підводне автомобільне тунель-шосе у світі. Тепер його відкрили для руху. Тунель Тайху в Китаї, довжиною 10,79 км, тягнеться під однойменним озером, приблизно за 50 км на схід від Шанхаю, повідомляють Патріоти України з посиланням на CNN.

За словами влади, вартість будівництва становила близько $1,56 млрд. Будувати розпочали 9 січня 2018 року.

Понад 2 млн кубів бетону використали для двостороннього тунелю з шістьма смугами руху та шириною 17,45 м. Стеля тунелю обладнана яскравими світлодіодними ліхтарями.

Тунель – частина шосе Чанчжоу-Усі на 44 км, яке відкрилося 30 грудня 2021 року. Це альтернативна швидкісна дорога для мандрівників, які їздять між Шанхаєм та Нанкіном. Воно з'єднує швидкісні магістралі Сучжоу, Усі і Чанчжоу. Його збудували, щоб зменшити транспортне навантаження на міста поряд з озером Тайху, одночасно сприяючи економічному розвитку міст у районі дельти річки Янцзи.

Найдовший у світі підземний автомобільний тунель на 14,3 км із двома дорогами - у Норвегії. Він проходить між містами Ставангер та Странд. Підводний тунель Tokyo Bay Aqua-Line, що проходить під Токійською затокою, становить 9,6 км. Найдовший підводний тунель у світі – під Ла-Маншем. Він з'єднує Англію та Францію залізницею. Його підводна частина – 37,9 км.

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...