У Москві волають про підлу зраду: Замість "Північного потоку-2" Данія видала дозвіл конкурентному газопроводу

Маленьке але горде королівство, яке раніше відмовило у видачі дозволу на будівництво Північного потоку-2 і запросило додаткову експертизу, видало перший дозвіл на прокладку іншого газопроводу Baltic Pipe, зазначають Патріоти України.

Компанія Baltic Pipe отримала перші адміністративні рішення для реалізації проекту в Данії. 12 липня 2019 року Данське агентство по охороні навколишнього середовища прийняло два екологічних рішення, що стосуються розташування берегового трубопроводу, - повідомили на офіційному сайті проекту.

Цей газопровід буде доставляти газ з Норвегії в Польщу і може стати альтернативою російському блакитному паливу. Поляки за рік використовують близько 15 млрд куб.м. Зараз більше 10 млрд кубів їм поставляє російський Газпром. Однак контракт з ним закінчується у 2022-му, до цього часу вони планують побудувати газопровід Baltic Pipe.

Планована потужність газопроводу - 10 млрд куб.м на рік. Цього об'єму достатньо для того, щоб повністю відмовитися від Газпрому.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...