У "Нафтогазі" вважають, що РФ може влаштувати чергову газову кризу

Коболєв зазначає, що росіяни зараз намагаються зробити все можливе, щоб зірвати підписання контракту з Україною.

Андрій Коболєв

Керівник НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв допускає, що транзит російського газу Україною може бути повністю припинений до 2020 року, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

"Те, що "Північний потік-2" не запрацює 1 січня наступного року, це очевидно, до цього готові вже всі. Для росіян це, напевно, навіть можливість. І вони, за моїм прогнозом, намагаються скористатися тим фактом, що "Північного потоку-2" немає, і можуть влаштувати чергову газову кризу, це дуже в їхньому стилі", - сказав він.

Коболєв додав, що росіяни зараз намагаються зробити все можливе, щоб зірвати підписання контракту з Україною. "Я вважаю, що цей сценарій найбільш ймовірний, якщо до того часу не буде підписаний договір. Росіяни роблять усе можливе, щоб договору не було, саме щоб шантажувати Європу. Газова криза – це їхній стандартний хід у подібних ситуаціях", - додав керівник НАК.

За словами Коболєва, тому так важливо, щоб Україна максимально підготувалася до цієї зими, щоб були створені додаткові запаси газу на випадок, якщо "криза станеться".

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...

Удару по кишені бути? Українцям можуть запровадити нові тарифи на електроенергію - депутат назвав ймовірну ціну

середа, 24 квітень 2024, 7:44

У разі підвищення тарифу на електроенергію для населення ціна може вийти на рівень собівартості струму - 3,5 грн за кВт*год. замість нинішніх 2,64 грн. Такі розрахунки ґрунтуються на тому, що держава не може собі дозволити дотувати виробництво електрое...