В очікуванні дива: Москва виділила понад 3,2 млрд рублів на пошук "нових джерел питної води" в Криму

"На заходи щодо поліпшення водопостачання Криму і Севастополя" з бюджету Росії направлять понад 3,2 млрд рублів. Відповідне розпорядження підписав прем'єр-міністр Росії Михайло Мішустін, повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт уряду РФ.

"Кошти підуть на фінансування вивчення надр для виявлення нових джерел питної води, а також на проведення ремонтних робіт на мережах водопостачання. Очікується, що це дозволить забезпечити додаткову подачу води до Севастополя в обсязі не менше 14 тис. кубометрів на добу, в інші населені пункти Криму - не менше 74 тис. кубометрів на добу", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, з 24 серпня 2020 року в Сімферополі та ще 39 населених пунктах Сімферопольського і Бахчисарайського районів введено перший етап обмеження подачі води.

З 7 вересня в Сімферополі, Бахчисараї та Сімферопольському районах через посуху і обміління водоймищ запрповадили третій, найжорстокіший етап обмежень подачі води. Влада Сімферополя також попередила про відхилення від графіка подачі води.

19 жовтня стало відомо, що уряд РФ направить близько 50 млрд рублів на реалізацію комплексного "плану щодо забезпечення надійного водопостачання Криму". Зокрема, план передбачає 8,2 млрд рублів на опріснювачі морської води для окупованого півострова. Передбачається, що витрати на будівництво одного опріснювача морської води в окупованому Криму можуть досягти 2,5 млрд рублів.


Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...