У пошуках ворогів: Зеленський назвав повідомлення про віялові відключення електроенергії в регіонах України "шантажем на місцевому рівні" та пообіцяв, що такого взагалі не буде

Зеленський розповів громадянам про віялові відключення електроенергії в регіонах

Президент Володимир Зеленський розповів українцям про перебої з електропостачанням у регіонах. Гарант стверджує, що віялові відключення електроенергії не плануються, їх не буде. А щодо інформації, яка періодично надходить з регіонів про відключення електрики, то президент назвав це "шантажем на місцевому рівні", зазначають Патріоти України.

Так висловився глава держави в інтерв'ю, яке він дав журналістці Наталі Мосейчук.

Зеленський розповів громадянам про віялові відключення електроенергії в регіонах - today.ua

Крім того, Володимир Зеленський спростував інформацію щодо можливості віялових відключень електроенергії у період пікових зимових холодів.

Водночас, із різних регіонів надходить інформація про планові відключення електрики у населених пунктах. Проте енергетики пояснюють ці відключення запланованими ремонтними роботами на електромережах.

Таке пояснення може бути цілком достовірним через те, що ці відключення електрики заплановані на денний час, тобто на той період, коли витрата електроенергії менша, і мережа не відчуває пікових навантажень. А до віялових відключень зазвичай вдаються під час пікових навантажень на енергосистему, тобто вечорами.

До того ж, похмурі прогнози про майбутні віялові відключення склалися через брак вугілля на теплових електростанціях, котре слуги Зеленського "забули" закупити своєчасно. Проте в Україну вже прибуло два танкери з американським вугіллям і поступово напруженість на ТЕС має спадати.

Хоча це вугілля в основному закупив для своїх станцій Рінат Ахметов. Отже, цілком можна припустити, що через загострення особистих стосунків із Володимиром Зеленським найбагатший бізнесмен країни може влаштувати невелику кризу в енергетиці, щоби показати, "хто в домі господар". Втім, Ахметов не став би найбагатшим та успішним, якби не вмів ставити інтереси бізнесу вище за особисті образи.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...