У Rivian вже інвестовано більше $10,5 млрд: Amazon і Ford вкладаються в конкурента Tesla

Стартап з виробництва електрокарів Rivian залучив $ 2,5 млрд інвестицій. Раунд очолили корпорація Amazon, автоконцерн Ford Motor і інвесткомпанія T. Rowe Price. Про це повідомляє прес-служба Rivian, передають Патріоти України.

Rivian збирається направити $ 2,5 млрд на масштабування програм з випуску авто і нарощування виробничих потужностей. Також компанія займеться розвитком міжнародних продажів. За два роки в Rivian вже інвестували понад $ 10,5 млрд.
У компанії оголосили про нові інвестиції на наступний день після заяви про можливість відкрити другий завод зі збірки авто. Він включав би виробництво акумуляторних елементів.
При цьому Rivian затримує випуск своїх електрокарів через пандемію. Зокрема, електричний пікап R1T випустять у вересні замість липня. Випуск електричного позашляховика R1S відклали до осені, заявив минулого тижня гендиректор компанії Ар-Джей Скарідж. "Оскільки ми наближаємося до початку виробництва автомобілів, життєво важливо, щоб ми продовжували дивитися вперед і наближатися до наступної фази зростання Rivian", - заявив Скаріндж.
Rivian - американський стартап, заснований в 2009 році Ар-Джеєм Скаріджем. Компанія розробила і вертикально інтегрувала підключену електричну платформу. У 2018 році Rivian представила позашляховик R1S і пікап R1T. Також компанія поставить 100 000 спеціальних фургонів для Amazon. Техніку виробляють на заводі компанії в штаті Іллінойс.

В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, цигарками та пальним: Чого чекати

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:50

В Україні запровадять нові правила виробництва та обігу підакцизної продукції. Йдеться про алкоголь, тютюнову продукцію та пальне. Норми ліцензування торгівлі та виробництва таких товарів буде прописано в абсолютно новій редакції старого закону, який д...

Пенсійний фонд радить деяким українцям відмовитись від пенсії: У чому причина і чи це може бути вигідним

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:30

Людям, які досягли 60 років, вигідно продовжувати працювати й вийти на пенсію пізніше. У такому разі можна отримувати більші виплати. Про це нагадують у Пенсійному фонді України, передають Патріоти України. У відомстві наголошують, що право на призначе...