У Росії та Білорусі очікується гострий дефіцит популярних фруктів

Весняні заморозки та град завдали значної шкоди російському та білоруському садівництву, особливо сильно постраждали груша та яблуко. Портал EastFruit повідомляє, що в окремих регіонах втрати досягають 70% врожаю, передають Патріоти України.

Якщо казати загалом, то зниження виробництва знизилось на 30-35%. Водночас спостерігається зниження якості продукції, що впливатиме на її зберігання. На думку аналітиків, все це призведе до того, що до весни наступного року ціни на яблуко в Білорусі та РФ досягнуть рекордних показників.

В теорії Москва може замінити втрати імпортом, однак раніше самі росіяни заборонили собі імпортувати фрукт з більшості країн, які виступають у якості виробників цієї продукції. Це стосується Євросоюзу, Молдови і, звісно, України.

Зараз росіяни імпортують яблука через складні й дорогі схеми: у цьому їм допомагають Білорусь і Казахстан. Втім, це виходить недешево, адже посередники беруть немалі гроші за перевантаження продукції.

Відомо, що Росія імпортує яблука з Сербії, однак самі серби намагаються диверсифікувати поставки і віддають перевагу багатшим країнам. Тому поставки сербських яблук в РФ знижуються кожен рік.

Також існують труднощі з імпортом турецьких, іранських та азербайджанських яблук: зокрема, через їхню якість та логістичні проблеми.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...