У російському "Газпромі" пообіцяли припинити постачання газу до ЄС в разі обмеження цін

Російський "Газпром" погрожує припинити постачання газу до Європи у разі ухвалення країнами Європейського Союзу обмеження цін на паливо. Такі санкції розглядаються блоком через війну в Україні, яку розпочала країна-агресор. "Таке однобічне рішення, звичайно, є порушенням існуючих контрактів, що призведе до припинення поставок", – заявив генеральний директор "Газпрому" Олексій Міллер, передають Патріоти України із посиланням на Reuters.

Минулого місяця диктатор Володимир Путін також погрожував припинити постачання енергоресурсів у разі встановлення обмежень на ціни. Раніше запропонувала обмежити ціни на весь імпортований євроблоком газ глава Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн. Із такою заявою вона виступила 5 жовтня у Європарламенті.

"Ми активізуємо наші переговори з надійними партнерами, наприклад, з Норвегією, щоб знизити ціну, яку ми платимо за імпорт газу. Будучи Європейським Союзом, ми маємо значну ринкову владу. І багато наших постачальників хочуть укладати з нами угоди, вигідні обом сторонам", – цитує фон дер Ляєн пресслужба ЄК.

Вона зазначила, що в період останніх 7 місяців разом із державами-членами ЄС вже були зроблені важливі кроки. Йдеться про скорочення споживання газу приблизно на 10%. Фон дер Ляєн додала, що постачання російського газу скоротилося з 40% до 7,5%.

У Польщі змінюють виплати для біженців - ось що потрібно знати українцям

субота, 18 травень 2024, 8:30

Українським біженцям у Польщі - приготуватися. Місцевий уряд планує серйозні зміни, зокрема скасування деяких популярних виплат. Які пільги поляки хочуть прибрати, а які залишаться? А також про те, як різні країни Європи борються за українських біженці...

Сума неприємно здивує! Яку пенсію можна отримати із зарплатою вдвічі вищою за середню

субота, 18 травень 2024, 6:47

В Україні із зарплатою вдвічі вищою за середню (це понад 33 тис. грн за даними Пенсійного фонду) можна отримати пенсію у розмірі 9 491,5 грн. Така пенсія можлива за умови наявності 35 років стажу. Про це йдеться у публікації OBOZ.UA. Так, згідно з оста...