У США назвали нову резервну світову валюту, яка посуне долар

Один з американських інвесторів-мільярдерів Рей Даліо заявив в інтерв'ю CNBC, що світовою резервною валютою замість долара США стане китайський юань. Причому це станеться набагато швидше, ніж було прийнято очікувати, повідомляють Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Він вважає, що вже в найближчі роки китайська валюта буде використовуватися для світової торгівлі і фінансових розрахунків, що допоможе їй зміцнитися на міжнародному рівні. Наскільки відомо, Рей Даліо є засновником одного з найбільших хедж-фондів світу Bridgewater Associates. Він займає 90-у позицію в списку найбагатших бізнесменів усього світу. Згідно з інформацією Forbes, його статок оцінюється в 20,3 мільярда доларів США.
Не так давно, в ході інтерв'ю американський інвестор назвав причини корупції на території Російської Федерації. Згідно з його словами, все це пов'язано з невмінням росіян співпрацювати. Як відомо, раніше юань вже неодноразово називали конкурентом долара в ролі резервної валюти. В тому числі, такої думки дотримуються і в Росії, наприклад - доктор економічних наук Андрій Колганов.

Попит падає: Європейці відмовляються від споживання м'яса - дані дослідження

середа, 8 травень 2024, 18:54

Споживання м'яса поступово, але вірно падає у Європі. У 2023 році в країнах ЄС на душу населення припало в середньому 64,2 кг м'яса. Але між окремими державами-членами ЄС є великі відмінності. Про це пише ISN з посиланням на дані Agrarmarkt Information...

Росія атакувала енергооб’єкти у шести областях України - ввечері можливі обмеження споживання

середа, 8 травень 2024, 10:30

Ворог атакував об’єкти енергетичної інфраструктури у 6 областях. У вечірні години можливе застосування обмеження споживання електроенергії. Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики України. "Ворог масовано атакував об’єкти генерації та пере...