В Україні 7 листопада екстрені відключення світла розпочнуться з самого ранку: Кого зачепить

За прогнозами "Укренерго", дефіцит енергомережі Києва 7 листопада на 32% перевищить закладений графік. У зв'язку з цим на мешканців столиці очікують екстрені відключення електроенергії. До того ж, з самого ранку очікується, що вони почнуться вже о 7:00. Про це повідомили у КМДА. Там зазначили: при екстрених відключеннях "графіки не діятимуть", передають Патріоти України.

"На 7 листопада прогнозується дефіцит в енергосистемі на 32% більше, ніж це передбачено графіками стабілізаційних відключень. Тому 7 листопада "Укренерго" надала розпорядження застосувати екстрені відключення світла. ... Вже з 7:00 "Укренерго" змушений застосовувати екстрені відключення електроенергії", – йдеться у повідомленні.

Цю інформацію підтвердив і гендиректор енергокомпанії YASNO Сергій Коваленко. "Завтра в енергомережі Києва буде дефіцит, на 32% більше, ніж закладений у графіки. Це дуже багато, і це форс-мажор. Тому доведеться вдаватися до екстрених відключень", – зазначив він.

У самому ж "Укренерго" повідомили, що для стабільної та збалансованої роботи енергосистеми "необхідно скоротити споживання на 30%". А також зазначили, що дефіцит може виникнути в енергосистемі не лише Києва, а й:

  • Київської;
  • Чернігівської;
  • Черкаської;
  • Житомирської;
  • Сумської;
  • Харківської;
  • Полтавська областей.

"В цих регіонах мережа зазнала найбільших пошкоджень. ... З 6.00 до кінця доби будуть введені в дію графіки планових обмежень. Крім того, обленерго можуть проводити екстрені обмеження споживання, застосовуючи графіки аварійних відключень. Такі заходи необхідні для уникнення дефіциту та недопущення навантаження високовольтної інфраструктури", – розповіли в компанії.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...