В Україні анонсували новий підхід до "економічного бронювання": Ось з якою зарплатою дадуть бронь

В Україні уряд готує зміни до правил бронювання. В результаті право на відстрочку отримають ті українці, середня зарплата яких складає 35 тис. грн, передають Патріоти України.

Про це OBOZ.UA розповів співрозмовник в уряді, який знайомий з деталями розробки рішення. "Йдеться про зарплату 35 тис., з якої щомісячно сплачуються внески. Це 35 тис. грн для бронювання конкретного працівника, однак також будуть вимоги і до середньої зарплати для підприємства. У нас зараз вже є бронювання, але буде введений критерій: 35 тис. грн зарплати", – розповів співрозмовник в уряді.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповідав про зміну підходів до бронювання. "Треба знайти порозуміння в час війни, як правильно підтримувати нашу економіку, як правильно виводити з тіні тих, хто працює все ще сьогодні з конвертами. І економічне бронювання - це не зовсім те, про що ми говоримо в принципі "воюй або працюй", - сказав прем'єр.

Ключовим елементом цього принципу є детінізація економіки. За словами Шмигаля, в Україні значна частка економічної діяльності відбувається у "тіні", що знижує надходження до бюджету та ослаблює здатність держави фінансувати оборону. Введення економічного бронювання може стимулювати підприємства легалізувати зарплати своїх працівників, оскільки тільки офіційно працевлаштовані громадяни зможуть отримати бронювання.

Уряд вважає громадян "занадто заможними"?: Деяких ВПО можуть змусити повернути виплати

неділя, 15 вересень 2024, 15:07

Триває війна в Україні проти росіян, і деяких внутрішньопереміщених осіб (ВПО) можуть змусити повернути надану допомогу. Про це розповів в ефірі "Київ24" народний депутат України та заступник голови комітету Верховної Ради з питань соціальної політики ...

Ще один шоковий удар: У Кабміні запропонували у 2025 році заморозити мінімальну зарплату та соцвиплати

неділя, 15 вересень 2024, 11:56

У Кабінеті міністрів запропонували відмовитися від підвищення мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму в межах проєкту бюджету на 2025 рік. Відомо, що від цих показників залежать розміри соцвиплат. Про це йдеться у проєкті № 12000, передаю...